ملاحظه ای که من دارم ، یه ملاحظه رسانه ای هست .
ببینید امروز رسانه هایی مثل سینما ، پیامبران و واعظان بشرند !
نه اینکه شأنشان ، شأن پیامبری باشد . نه !
امّا هویت و کارکرد تبلیغاتی و قدرت تاثیری که دارند اینگونه است .
دلائل کاملا علمی و فنّی خودش را هم دارد که اینجا جایش نیست .( برای نمونه به آیینه جادوی شهید آوینی یا تالیفات نیل پستمن ، مراجعه کنید)
امروز آن تمدنی می تواند تمدن غالب باشد که
یک: رسانه داشته باشد
دو : توان و هنر استفاده از رسانه رو داشته باشد .
الان شما ببینید آمریکا خیلی راحت و بدون هیچ دردسری فرهنگ و نگاه آمریکایی رو بوسیله فیلمهاشون به اقصی نقاط دنیا صادر میکنن .
خیلی هم سینماشون توی دنیا و حتی ایران خودمون طرفدار داره چون هنر استفاده از ابزار رسانه رو بلدن .
هنر هم به دل میشینه. چیزی هم که به دل نشست آرو آروم تبدیل به اعتقاد میشه و به همین راحتی فرهنگ آمریکایی توی دنیا اشاعه پیدا میکنه .
خب وقتی میشه با هنر و رسانه ، یه چیز بد رو خوب و محبوب جلوه داد ، چرا ما از این مدیوم استفاده خودمون رو نکنیم ؟
مثال میزنم : دقت کنید توی سریال حضرت یوسف ، گاهی ، تصویرسازی و رسانه ای کردن مفاهیم دینی چقدر خوب و زیبا اتفاق می افتاد که محبت آدم به حضرت یوسف و بطور کلی اولیای الهی دو چندان میشد .
این تاثیر رسانه های تصویری است.
الان من مطمئنم محبت و علاقه و ایمانی که مردم به پیامبران الهی و بطور خاص نسبت به حضرت یوسف دارند به مراتب بیشتر از قبل از دیدن این سریال است .
البته این نکته هم جای تامل هست که کسی که نقش مقدسی رو بازی کرده باید حرمت نگه داره .
ولی بازهم نمیشه زیاد اشکال گرفت و این نباید تاثیری روی نگاه ما به این قضیه داشته باشه . نمیشه انتظار داشت هم فیلم خوب بسازیم و هم اینکه بازیگران فقط توی یه رده کاراکتری بازی کنند که خوب ها همیشه نقش خوب بازی کنند و بدها همیشه نقش بد !
نه ! این نگاه ناشی از نشناختن رسانه و بطور خاص مدیوم سینما است.
اما درمورد وجود مقدس و مبارک حضرت ابالفضل العباس علیه السلام و نمایش چهره مبارک ایشون هم این حرفهایی که گفتم میتونه صادق باشه ! تاکید میکنم : می تونه ...
شما به خودتون نگاه نکنید . بسیاری از مردم و مخصوصاً جوان ترها گرفتار و مرعوب و تحت تاثیر رسانه ها و فیلمهای هالیودی هستند . خب چه اشکالی دارد ما از این وجود مبارک و نورانی یک تصویر سازی خوب و محکم و هنرمندانه ای داشته باشیم ؟
تاکید میکنم تصویر خوب و محکم و هنرمندانه که در هیچ جهتی توی ذوق و دل مخاطب نزند .
اتفاقاً اگر این تصویرسازی به صورتی خوب اتفاق بیفتد ، مطمئن باشید هم محبت حضرت در دلهای ما بیشتر خواهد شد و هم در دلهای اون عده از مخاطبانی که مرعوب و تحت تاثیر رسانه های اونوری اند و زیاد درگیر اعتقادات ناب دینی نستند !
شما ببینید توی تاریخ در مورد شمایل مبارک حضرت عباس توصیفاتی آمده و خب منبریان و مداحان محترم هم این صفات را نقل میکنند و طبیعتاً توی ذهن شنونده یه تصویر مبهمی از شکل و شمایل حضرت ایجاد میشه و ما به این تصویر ذهنی ایرادی نمیگیریم .
خب این تصویر ذهنی مبهمی که مردم از حضرت دارند ، اگه به یک شکل اصولی و محکم و هنرمندانه ، توسط مدیوم رسانه تصویرسازی بشه ، نه تنها به اون تصویر ذهنی که مردم پیش خودشون داشتند آسیب نمیرسه بلکه اون تصویر ذهنی ویرایش میشه ، ارتقاء و تکامل پیدا میکنه و تبدیل به یه تصویر بی نقص و زیبا و ملموس میشه .
این نگاه منه که البته با قطعیت روش تاکید نمیکنم و فقط به عنوان یه ملاحظه مطرحش میکنم .
امیدوارم حالا که قراره این اتفاق بیفته ، به بهترین وجه ممکن بیفته .
و صد البته و صد البته و صد البته اگه قراره که این تصویرسازی ، نقصی داشته باشه منم مخالف به تصویر کشیدن حضرت هستم !
ضمناً به فیلمسازی که امتحانش رو پس داده و نشون داده که نگاهش یه نگاه اهل بیتی و ولایی هست اعتماد کنیم.
میرباقری نشون داده که مرد این میدون هست . خدا بهش توان و انگیزه و همت بیشتر بده و ...
اجرش هم با حضرت ابالفضل العباس ...