گمان کنم حرف من به دليل ايجاز مُخل باعث سوء تعبير شد. بنده اساساً با مسئله کسب ثروت (نه ثروت اندوزي) به معناي اقتصادي آن کاملاً موافقم بودم و گفتم که اسلام کسب و کار حلال را براي کسب ثروت جائز دانسته که اين دين هم دنيايي است هم عقبايي. بيشتر تاکيدم بر دو وجهه از ثروت است. نخست تجمل که ناشي از ثروت اندوزي است، که در سيره بزرگان دين نيامده آن ديگري کسب ثروت براي رفاه آن نيز براي آن که فقر باعث آلودگي انسان نشود. بنده نيز با رفاه کاملاً در نظر خود موافقم بودم. عنوان هم داشتم که ائمه به حکم مسئوليت الهي براي ارشاد سياسي و اجتماعي و غيره جامعه ساده زيستي پيشه کردند. چنانکه رسول بزرگوار اسلام وقتي مهاجران اهل قريش سرپناهي نداشتند همتاي ايشان زندگي ميکرد. سخن من اين است که روحانيت مثل پدر يک خانواده بايد عمل کند که وقتي فرزندان سير شدند او سير شود، چون علماء دين دنباله رو ائمه هستند و از بين ايشان کسي تعيين ميشود که ولايت جامعه را به عهده گيرد. رفاه با ساده زيستي منافاتي ندارد. اگر خودروي سمند ميتواند باعث رفاه زندگي يک روحاني شود، ابتياع الگانس (شرمنده بنده از خودرو سررشته ندارم) تجمل است (خلاف شرع نيست اما خلاف سيره بزرگان هست. جنابعالي مسلماً از بنده بهتر واقف هستيد). در مورد علامه بزرگوار آيت الله حسن زاده بايد بگويم، بنده به مناعت طبع و ساده زيستي ايشان تاکيد داشتم نه آن که ايشان فقر را توصيه کند. يعني از يک طرف کساني بوده اند که بدين سان زندگي کردهاند و علم ايشان چه در فقه و چه در ساير علوم واضح است، و بودهاند کساني که براي پيشبرد مقاصد سياسي و ديني از ثروت خود براي اسلام مايه گذاشتند. يعني تائيد هر دوي آنها. يکي ساده زيست است يکي مولد ثروت. وگرنه بين ما عوام الناس و روحانيت از نظر کسب ثروت بديهي است که نبايد تفاوتي باشد و نعوذ بالله آيه نيامده که آخوند بايد در عسرت به سر ببرد. رعايت اعتدال و دوري از تجمل بر همه واجب است ديگر بر روحانيت و برخي از طبقات مثل علماء و فضلا واجب.
در ضمن از پاسخ حضرتعالي متشکرم.
سلام حاج ممد
اول اينکه آقا اين هاست ما فراموش نشه! من چيزيم نشد!
دوم اينکه من فکر مي کنم مردم براي اين احتمالا از اين صحنه ها ناراحت نميشوند که مثلا اين آخوند خلافکار است. احتمالا از اين ناراحت مي شوند که اگر همين الاني هم که در حال رانندگي با سانتافه هست، اگر تو را ديد و دست داد، تو را به ساده زيستي ميخواند و اين حرفها! از اين ناراحت ميشوند که ميگويند اينها خودشان عامل به علمشان نيستند.
من فکر مي کنم که اين بعد قضيه مي چربد به آن بعدش!
در کل شايد بتوان نتيجه گرفت که خيلي مخلصيم
التماس دعا
ياعلي مددي
من قانع نشدم داداش بايد بيام بشينم باهات بحث طلبگي کنم ....
بعدشم روحاني سانتافه سوار نميشه روحاني ميشه آخوند
روحاني بايد يه دوچرخه فکسني داشته باشه مثل حاجي خودمون
راستي پروفايلت رو عشقه ها
اين دي : يعني چه منظور همون :D
در پاسخ اين سوال: «چرا مومنين و متشرعين و به اصطلاح مذهبي ها را مجاز به داشتن ثروت و رفاه مادي نمي بينيم ؟» جناب فياضي، اگر از بعد زباني به قضيه بنگريم، وقتي ميگويند «روحاني» يعني کسي که بيشتر از زندگي مادي به دنبال زندگي معنويست. اسلام هم دنيا را مهم شمرده و هم عقبي را. اما وقتي کسي شد روحاني و دست برقضا مسئوليت ارشاد معنوي و گاهي مادي عدهاي از مردمان را به عهده گرفت، توقع آن است که خود سرمشق جمع کردن معنويات باشد نه تجمل. البته دقت کنيد، گفتم تجمل (luxury)، يعني چيزي که بيش از حد نياز طبيعي و اجتماعي انسان است. ميگوييم روحاني و روح و عالم معنوي. فرقي نميکند روحاني باشي يا استاد دانشگاه هر دو چون با معنويت انسان سروکار دارند بايد مجهز به اين معنويت خود باشند. اين است که ثروت اندوزي آقايان علما و روحانيان و فضلاء براي من به شخصه ناپسند مينمايد، وگرنه اسلام با کسب و کار حلال مسلماً مخالف نيست که باعث ثروت شود.
نکته ديگري هم هست، ما در زندگي ائمه اطهار که نگاه ميکنيم ميبينم، ايشان به حکم مسئوليت اجتماعي که داشتند، دست از مال و جاه دنيا کشيدند و به دنبال درد مردم و حفظ دين و ارشاد امت بودند، و ساده زيستي پيشه کردند. پس توقع من آن است که پيروان ايشان که اول روحانيان باشند بعد ما مردم عادي که ادعاي معنويتي نداريم، نيز از ايشان پيروي کنند.
در ضمن ما در طول تاريخ هم روحاني متمکن داشتهايم، هم روحاني بسيار ساده زيست. خدا عزت مزيد دهد آيت الله حسنزاده آملي را که وقتي از گشتگي کشيدن عائلهاش وقت طلبگي گفت، اشک برچشمها آورد. در عين حال از برخي شنيدهام، راست و دروغ گردن گوينده، بوده آخوندي که ثروت خوبي داشته (اسمش بماند) و در دوران عسرت روحانيان ديگر زمان شاه به ايشان کمک مادي ميکرده است. والسلام عليکم. ص.س.
سلام محمد جان ... ممنون بابت پروازت ...
راستيتش انقدر سوءاستفاده ها از اين لباس و شغل کردن که کلهم همه رو به يه چوب ميزنن و ديدگاه مردم عوض شده وکاري ندارن که اون طلبه جوان شايد منبع درآمد سالم ديگه اي داشته باشه ... البته اين توو همه ي مشاغل و شخصيت ها هم هستا ...
شايد درست نباشه بنظرم يک طلبه با تمام اين تواصيف بازم بخواد سانتافه اي سوار باشه يا بقول دوستمون همسر طلبه اي زيور آلاتش تابلو بزنه ...
شاد باشي دوست من ...
سلام؛
آقاي فياضي؟! ما خيلي اوقات خيلي تصاوير رو متاثر از مفاهيم تلقيني تو ذهنمون تصور مي کنيم. خب به ما اينطور فهمونده شده! واسه همين از انتظارمون دوره. يادمه وقتي اولين بار دست يه روحاني گوشي تلفن همراه ديدم داشتم شاخ در مي آوردم. خب خيلي ها در نظرشون روحاني ها افراد دور از امروز و دور از مدرنيته مي دونن! البته من بعده ها به اين تفکر رسيدم که بالاخره همه ي ما انسانيم و کلي به اون فکر چندسال پيشم که از ديدن گوشي تلفن همراه يک روحاني تعجب کرده بودم خنديدم.
به هر حال نوشته هاتون پر از تلنگرند. ممنون.
اما راستي يه سوال: "مي گن" مداحي شغل نيست! يعني شرعاً نبايد کسي که مداحي مي کنه مبلغي رو تعيين کنه براي مداحي و بايد کسي که از اون شخص مداح دعوت مي کنه خودش به اندازه ي کَرَمش مبلغي رو به اون شخص هديه کنه. اين نظريه که ديگران "مي گن" رو تاييد ميکنيد يا تکذيب؟!
راستي من هم بروز بودم آقاي فياضي. ممنون ميشم منو بخونيد و اگه راهکاري داريد ارائه بدين. موفق باشيد:)
رييس مرکز آمار ايران دکتر عادل آذر در خرداد1389 اعلام کرد:
طبق آمار رسمي در کشور 10 مليون نفر زير خط فقر مطلق و
30 مليون نفر زير خط فقر نسبي قرار دارند.
حال با توجه به جمعيت ايران اين اکثريت نيست؟
حاجي سيدتو کشتن به دادم برس :D
اي ول دم شما بسيار گرم ! حاجي هم حاجي هاي قرن 21 !
كلا سوء تفاوت شده!:دي
سر جلسه؟ از ساعت 4 آزمون بود.... يكي 2 تا سوال رو ننوشتم:( يه تستي هم نزدم!:دي
كلا خوب بود خدا رو شــــــــــــــــــــــــــــكر! ممنون از دعا :)